Heeft u last van een hallux valgus?

De hallux valgus is een veel voorkomend probleem waarbij de grote teen in de richting van de andere tenen wijst. Doordat het middenvoetsbeentje dat zich net voor de grote teen bevindt naar buiten staat, heeft u een knobbel aan de buitenkant van uw voet. Door deze knobbel, ook wel bunion genoemd ondervindt u veel last van uw voeten. De hallux valgus ofwel knokteen, kan zijn oorsprong vinden in een aangeboren afwijking aan uw voet. Andere oorzaken kunnen zijn: Het overmatig naar binnen zakken van uw voeten, het dragen van schoenen met een hoge hak of het dragen van een te strakke schoen. Vaak komt een hallux valgus voor in combinatie met een kortere achillespees of een doorgezakte voet. Protectxxl.nl heeft een speciale selectie hallux valgus werkschoenen. Deze hallux valgus werkschoenen zijn niet zozeer speciaal gemaakt om de klacht te verminderen of te verhelpen maar zijn hier wel uitermate geschikt voor.

Zoekt u hallux valgus werkschoenen?

Als u last heeft van deze veel voorkomende klacht is het extra belangrijk goede werkschoenen te dragen. Om de pijn te verminderen is het van belang een werkschoen te dragen die breder is dan een normale werkschoen. Doordat de neus van uw werkschoen breder is, heeft uw grote teen meer ruimte en dit zal de pijn helpen te verminderen. Een ander belangrijk punt is dat er ter hoogte van uw hallux valgus geen stiknaden in uw werkschoen zitten. Heeft u een werkschoen met een stiknaad ter hoogte van de knokteen, dan zorgt deze stiknaad er voor dat uw schoen niet rekt en de teen nog meer in de verkeerde richting geduwd wordt.

Onderstaande schoenen zijn in veel gevallen geschikt bij een hallux valgus. Mocht u twijfelen bent u altijd welkom in onze showroom voor een 3D voetscan. Bij overige vragen zijn wij tijdens kantoortijden altijd telefonisch bereikbaar.

1
2
3
1

Pijnlijke knobbel

2

Naar binnen wijzende grote teen

3

Pijn en of moeite bij het lopen

Veel voorkomende klachten zijn:

  1. Een pijnlijke knobbel, de zogenaamde bunion,
  2. Een naar binnen gebogen teen,
  3. Pijn aan de zijkanten van uw grote teen,
  4. Pijn en of moeite bij het lopen.

Wij van protectxxl.nl hebben voor u gezocht naar enkele werkschoenen die uw klachten kunnen verminderen.
Hieronder vindt u enkele werkschoenen die geschikt zijn bij een hallux valgus.

Om uw keuze voor cookies te respecteren, is deze embedded content uitgeschakeld ivm cookies